Türkiye’nin yangın güvenliği alanında üstün özellikli ürünlerin üretildiği Antalya’da, bir ilke daha imza atıldı. Yangın söndürme sistemleri alanında üretim tesisi bulunan Finder firması mutfak-baca yangınlarını algılayan ve söndüren Türkiye’nin ilk yerli davlumbaz söndürme sistemini Defender markasıyla üretti.

Uzun Ar-Ge çalışmaları sonucunda Türkiye’de ilk kez üretilen Defender Mutfak Yangın Söndürme Sistemi endüstriyel mutfaklarda sıklıkla yaşanan yangınlara yönelik riski sıfıra indiriyor. Milli imkânlarla üretimi sağlanan ve TÜBİTAK’ın da destek verdiği sistem Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

Türkiye’de uzun yıllardır yangın güvenliği alanında çalışmalar yapan Finder Yangın Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sağlam, 2 yılı aşan Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdikleri sistem ile yangının çok kısa sürede söndürüldüğünü belirtti.

Yerli davlumbaz söndürme sisteminin İngiliz test kuruluşu LPCB tarafından da test edilip kalitesinin belgelendirildiğini sözlerine ekleyen Sağlam,  “Defender Davlumbaz söndürme sistemi mutfak yangınlarını söndürmenin en etkili yoludur. Yangın riski olan mahallere yerleştirilen eriyebilir metal detektörler ile yangın hızlı bir şekilde mekanik olarak algılanıp otomatik aktivasyon sağlanmakta ve püskürtme nozullarından Potasyum karbonat esaslı kimyasal söndürme sıvısı püskürtülerek yangın hızlı bir şekilde söndürülmektedir. Kullanıcı istediği anda manuel olarak da sistemi devreye alabilir. Sistem aktivasyonu ile beraber pişirme cihazlarının gaz ve elektrik enerjisi kesilerek, havalandırma fanları kapatılmakta, yangın ihbar paneline alarm sinyali gönderilmektedir. Bu aktivasyon prosedürü ile endüstriyel mutfaklarda yangın güvenliği mükemmel bir şekilde sağlanmaktadır” dedi.